Wannabe kunstner blir kunstner!


Mye har skjedd siden sist, og i høst var jeg ikke bare wannabe kunstner, men faktisk kunstner!
Våren 2021 opprettet jeg scenekunstgruppen "Stille Støy" sammen med lærer- og teaterkollega, Emilie Berg-Thomassen. Allerede høsten 2021 var første produksjon i boks. Med oss som skuespillere hadde vi Thor-Erling Sætrevik og Hilde Kristin Holmen. Under Litteraturfestivalen i uke 38, spilte vi forestillingen “Linus og sirkusfuglene” for alle 2. klassingene i Eigersund kommune. Manuset er skrevet av dramatiker og regissør Nina Wester. Forestillingen ble sponset av Egersund kulturkontor, Den kulturelle skolesekken, Litteraturfestivalen v/Eigersund Folkebibliotek, samt Eigersund Næring og Havn KF.

Forestillingen ble en stor suksess og vi kunne nok spilt mange flere forestillinger. Vi fikk positive tilbakemeldinger fra lærere, foreldre, og ikke minst fra barna selv. Dette var en forestilling som gjorde inntrykk og som barnepublikumet kunne kjenne seg igjen i. Forhåpentligvis blir det turne med Den kulturelle skolesekken skoleåret 2022/23. Imens jobber Emilie og jeg med å igangsette et nytt  scenekunstprosjekt. - Som vi gleder oss!

Her er et bilde av gjengen i "Stille Støy" :)


Under har jeg skrevet litt om forestillingen og om hvorfor vi valgte å sette opp nettopp denne!



Om forestillingen “Linus og sirkusfuglene”:

Linus er 7 år og har så mange tanker og spørsmål i hodet at kroppen bobler. På skolen synes de andre i klassen at han er rar fordi han ikke klarer å sitte stille. Lærerne kjefter på ham og sier han ikke må forstyrre i timene. Hjemme sier de at han maser for mye og at de blir slitne av alle spørsmålene hans. I tillegg krangler foreldrene hans hele tiden. En dag bestemmer Linus seg for å rømme hjemmefra. Han stenger seg inne i en vaskekjeller, hvor han møter de to mislykkede sirkusakrobatene Abra og Kadabra. De to har stukket av fra sirkusdirektøren som sa han skulle kaste dem til løvene. Mellom vaskemaskiner, skittentøy og såpebobler oppstår et vennskap mellom Linus og sirkusakrobatene, og plutselig føles det unormale normalt og alle boblene inne i Linus får endelig fly fritt! 


Hvorfor vi ønsket å sette opp “Linus og sirkusfuglene”:

Linus og sirkusfuglene er en viktig historie å fortelle fordi det er en sårbar, leken og morsom historie som anerkjenner barns følelser og normaliserer barn som føler seg unormal. I tillegg forteller den historien om barn og utenforskap, om å ikke bli godtatt som den man er. Linus har ingen arena der han kan være seg selv, på skolen blir han bråkmakeren som bare forstyrrer, hjemme maser han for mye og sliter foreldrene ut. Forestillingen forteller historien om et barn som ikke blir sett og anerkjent av sine foreldre; et barn av en tid med foreldre som er mest opptatt av karrière, personlig vekst og mobiltelefoner. Spesielt viktig blir historien om Love og sirkusfuglene sett i sammenheng med koronasituasjonen som vi når har stått ovenfor. Barn som har fått begrenset sosial kontakt pga nedstengte skoler og fritidsaktiviteter, og barn som ikke får den oppfølging de trenger fordi foreldre har vært opptatt med sine hjemmekontor. Forestillingen er primært laget for barn, men problemstillingen vekker også tanker og følelser hos voksne.


Her kan dere se bilder fra forestillingen.






     




Avisinnslag om forestillingen:














Kunstnerhilsen fra Miss Fletcher :)








Kommentarer

Populære innlegg